HOME
WAARDEN
ADVIES
COACHING
DE AANPAK
TRAINING
VACATURES
W & S
WERKGEVERSWERKNEMERS
INTERIM
WERKGEVERINTERIMMER
INSPIRATIE
SPREUKENOPPEPPERSDOWNLOADSACTUALITEITEN
CONTACT
Zeven wegen naar meer geluk
Sommige mensen lijken voor het geluk geboren. Wat is hun geheim? Het Britse blad Focus (augustus 2004) geeft zeven nuttige tips voor ‘losers’:
1. Bouw een sterk netwerk op van personen die nieuwe deuren voor je kunnen openen. Nieuwe mensen leer je kennen door bijvoorbeeld regelmatig een praatje te maken met iemand die je niet goed, of zelfs helemaal niet kent.
2. Probeer je fysiek en geestelijk te ontspannen, zodat je meer open komt te staan voor geluk en prettige ervaringen. Doe regelmatig eenvoudige ontspanningsoefeningen. Adem bijvoorbeeld diep in en uit in een stille ruimte en stel je voor dat je in een vredig oord bent.
3. Versterk je intuïtie door te mediteren. Tijdens de ontspanningsoefening herhaal je telkens een eenvoudig woord of zinnetje om je hoofd leeg te maken.
4. Leer geluk te verwachten. Begin je dag met een positieve gedachte als ‘Ik verdien geluk en ook vandaag zal het lot mij zeker weer goed gezind zijn’.
5. Streef altijd naar bepaalde doelen, zelfs als de kans van slagen klein lijkt. Motiveer jezelf door een kosten-batenanalyse te maken met betrekking tot het bereiken van je doelen.
6. Als er iets vervelends gebeurt, probeer je dan te richten op de positieve kanten van de zaak. Troost jezelf door je voor te stellen hoeveel erger het nog had kunnen zijn. En stel jezelf dan de vraag: is dit nu echt zo belangrijk?
7. Zorg in moeilijke tijden voor afleiding door naar de sportschool of bioscoop te gaan, door vrienden op te zoeken of naar muziek te luisteren.


<< Terug